Nabacu – profil

lille024

Født d. 24.09.2012

Nøgleord: Selvbevidst og selvsikker, har overskud og overblik, tillidsfuld, ukompliceret, førerfokuseret, vagtsom, beslutsom, med byttedrift på plads.

Alt dét er ikke kommet af sig selv, men er et resultat af en lang række af gode forfædre, hvoraf mange har været kendte brugshunde.

Afstamning:          Nabacu stamtavle pdf hundeweb

Prøver:                    FP (færdselsprøve, BH);  AK (avlskåret)

Udstillinger:         DKCH – Dansk Champion; DECH(VDH) – Tysk Champion VDH; INTCH (U) = C. I. E. -     International Udstillingschampion

Sundhed: Nabacu er blevet undersøgt  for flere ting end kun den obligatoriske hofteledsdysplasi inden Karen og jeg har besluttet os til at sætte ham i avl. Han har desuden haft tid nok til at udvise forskellige arvelige sygdomme, som oftest kommer med alderen. Det er derfor, at jeg er modstander af at avle på helt unge hunde. De kan nemlig nå at få flere kuld, inden sygdommen viser sig. Sådan har det f. eks. været  med hypothyreoidisme (nedsat funktion af skjoldbrusk kirtlen), som først rammer hunde i 5-6 års alderen. I dag har vi heldigvis mulighed for at undersøge for denne sygdom.

  • HD: B – undersøgelsen er blevet lavet i Tyskland og billeder er blevet vurderet af den tyske professor Grüssendorf efter hans nye metode, som siden 2015 er obligatorisk i Tyskland. Metoden giver en mere nøjagtig   bedømmelse, men samtidigt giver flere hunde en bedømmelse B. Det vil sige at mange hunde som før har fået A, ville i dag få B.
  • OCD på begge skuldre – 00, læs mere her.
  • AD (albueledsdysplasi) – 00, læs mere her.
  • Hypothyreoidea  –  intet påvist, læs mere om sygdommen her.
  • Øjne – intet påvist

 

IMAG0098

Hovawart Nabacu Palacowe Pieknosci © 2016